• Srečanje s svojci padlih v vojni za Slovenijo 1991

  Srečanje s svojci padlih v vojni za Slovenijo 1991

  Cerklje na Gorenjskem

  Letošnje tradicionalno srečanje s svojci padlih v vojni za samostojno Slovenijo 91´iz vrst Terotorialne obrambe, milice in civilnih žrtev je bila v soboto 9. decembra 2017 v Cerkljah na Gorenjskem. Pri organizaciji smo ponovno združili sile člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever ter Študentska organizacija Univerze v Mariboru, izvedbo pa sta prevzeli PO ZVVS Gorensjska in PVD Sever Gorenjska. Na teh srečanjih, ki potekajo že drugo desetletje, želimo organizatorji samo na naš način povedati svojcem, kako jih cenimo in da na njih tudi v prihodnje ne bomo pozabili.

  Anton Pozvek, 09.12.2017 Preberi več

 • Srečanje s svojci padlih policistov v vojni 91´

  Srečanje s svojci padlih policistov v vojni 91´

  Podgorje pri Slovenj Gradcu

  Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever za Koroško je v sodelovanju z PVD Sever Maribor in Celje ter ob pomoči Zveze policijskih veteranskih društev Sever pripravilo prednovoletno srečanje s svojci padlih policistov v vojni za Slovenijo - Bojana Štumbergerja, Željka Ernoića, Marijana Doblška, Roberta Hvalca, Stanislava Straška in Franca Šostra. Srečanje je bilo v četrtek 8. decembra 2017 v gostišču Kovač v Pogorju pri Slovenj Gradcu.

  Anton Pozvek, 08.12.2017 Preberi več

 • V Murski Soboti slovesno obeležili 28. obletnico akcije Sever

  V Murski Soboti slovesno obeležili 28. obletnico akcije Sever

  Gledališče Park

  V počastitev 28. obletnice akcije Sever je v četrtek, 30. novembra 2017, v Gledališču Park v Murski Soboti potekala osrednja slovesnost. Slavnostni govornik je bil nekdanji predsednik republike Milan Kučan, udeležence pa sta nagovorila tudi podpredsednik Združenja Sever Angel Vidmar in župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

  Anton Pozvek, 30.11.2017 Preberi več

 • Državno prvenstvo Združenja Sever v taroku

  Državno prvenstvo Združenja Sever v taroku

  Žalec

  PVD Sever za celjsko območje je pod pokroviteljstvom ZPVD Sever poskusno organiziralo ekipno državno prvenstvo v igranju taroka, ki je potekalo v soboto 25. novembra 2017 v hotelu Žalec. Prvenstvo je bilo posvečeno obeležitvi spominskega dne Združenja Sever, ki ga praznujemo v spomin na 1. december 1989, ko smo delavci organov za notranje zadeve z odločno akcijo »SEVER« uspešno preprečili t.i. miting resnice v Ljubljani, katerega namen je bil rušenje takratne slovenske oblasti in prekinitev demokratičnih procesov, ki so bili v polnem teku.

  Rado Gašparič, 26.11.2017 Preberi več

 • 18. seja UO ZPVD Sever

  18. seja UO ZPVD Sever

  Planica

  V sredo 22.11.2017 je v objektu Čaplja v Planici potekala 18. seja Upravnega odbora Zveze policijskih veteranskih društev SEVER. 

  Anton Pozvek, 22.11.2017 Preberi več

 • Predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij so se poklonili spominu na padle v vojnah za Slovenijo

  Predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij so se poklonili spominu na padle v vojnah za Slovenijo

  Ljubljanske Žale

  Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever so pripravile komemorativne slovesnosti ob Dnevu spomina na mrtve na Ljubljanskih Žalah.

  Anton Pozvek, foto: Miha Fras, 30.10.2017 Preberi več