14. novoletni šahovski turnir PVD Sever Specialna enota

Tacen, Rocenska 56

10. decembra 2016 je v prostorih Policijske akademije v Tacnu potekal že 14. novoletni šahovski turnir, ki ga je organiziralo Policijsko veteransko društvo Sever Specialna enota.

V idiličnem okolju pod Šmarno goro se je zbralo 28 šahistov iz naslednjih klubov:

1. DU MORS

2. KUD MNZ Ljubljana

3. KUD MNZ Maribor

4. IPA Ljubljana

5. OZVVS Celje

6. PVD Sever za celjsko območje

7. PVD Sever za Koroško

8. PVD Sever Ljubljana

9. PVD Sever Gorenjska

10.PVD Sever za Pomurje

11.PVD Sever Posavje

12.PVD Sever Zasavje

13.PVD Sever Specialna enota,

14.ŠK Branik Maribor

15.ŠK Šmarje pri Jelšah in

16.ŽŠK Maribor.

Tekmovanje se je začelo z otvoritveno slovesnostjo, ki jo je povezoval Momčilo Slavnić iz PVDS Specialna enota. Krajši pozdravni nagovor tekmovalcem je imel predsednik PVDS SE Janez Portir, šahovski sodnik Vojko Srebrnič pa je poskrbel za osvežitev šahovskih pravil. Za kulturni del je poskrbel kvartet trobil orkestra slovenske policije pod vodstvom Mateja Bauhana.

Ob tej priložnosti je bila v sodelovanju z Muzejem slovenske Policije postavljena razstava o Maneverski strukturi narodne zaščite in del razstave Človeka nikar … , o bitki v Trzinu.

Na zaključku turnirja je pokale in priznanja najboljšim posameznikom in ekipam podelil podpredsednik Združenja Sever Jože Mencin. PVDS Specialna enota je Muzeju slovenske Policije podelila Srebrni znak društva, ki ga je prevzela kustodinja muzeja ga. Darinka Kolar Osvald.

Rezultati so razvidni iz priloženega biltena šahovskega turnirja.