4. državno prvenstvo Združenja Sever v kegljanju

Hrastnik

V soboto 16. aprila je na kegljišču KK Hrastnik potekalo 4. državno prvenstvo Združenja Sever v kegljanju.

Tekmovanja so se udeležile ekipe iz petih društev Sever. Skupaj je tekmovalo 24 tekmovalcev. Tekmovanje je otvoril župan občine Hrastnik Miran Jerič. Udeležence so nagovorili še Alojzij Klančišar, predsednik PVD Sever Zasavje, mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport Združenja Sever in glavni sodnik tekmovanja. Program je povezoval Anton Pozvek, generalni sekretar Združenja Sever, popestrili pa so ga člani kvinteta Rudarske godbe Hrastnik.

Doseženi so bili naslednji rezultati:

Ekipna uvrstitev:

1. PVD Sever Zasavje 1, 1178 kegljev
  2. PVD Sever Zasavje 2, 1090 kegljev
  3. PVD Sever za Pomurje, 1013 kegljev
  4. PVD Sever Ljubljana, 995 kegljev
  5. DV Sever Severna Primorska, 993 kegljev
  6. PVD Sever za Koroško, 947 kegljev

Posamična uvrstitev:

1. Šeško Vojko, PVD Sever Zasavje 1, 307 kegljev
  2. Poglajen Slavko, PVD Sever Zasavje 1, 303 kegljev
  3. Narat Ivan, PVD Sever Zasavje, 293 kegljev

Najboljše ekipe so prejele pokale in medalje, PVD Sever Zasavje pa tudi prehodni pokal v trajno last, saj so ga kegljači društva tokrat osvojili že tretjič. Najboljši posamezniki so prejeli kolajne. Pokale in medalje sta podelila  mag. Darko Repenšek in Alojzij Klančišar.

Organizator PVD Sever Zasavje je za najboljše ekipe in posameznike zagotovil priložnostna darila, ki jih je doniralo podjetje Steklarna Hrastnik, Darko Repenšek pa je zaslužnim članom organizacijskega odbora ter občini in steklarni Hrastnik podelil zahvale Združenja Sever.

Nekaj foto utrinkov je zabeležil Bojan Šibila.