9. Festival za tretje življensko obdobje

V sredo, 30. septembra, ob 10. uri je bila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani slavnostna otvoritev 9. Festivala za tretje življenjsko obdobje. Častni pokrovitelj Festivala predsednik Vlade RS Borut Pahor je bil tudi slavnostni govorec prireditve, poleg njega pa so številne obiskovalce nagovorili župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič in predsednica Zveze društev upokojencev dr. Mateja Kožuh Novak.
Otvoritev je spremljal bogat kulturni program, ki se je nato vrstil vse tri dni do svečanega zaključka festivala v petek, 2.oktobra, ob 17. uri.

Program letošnjega festivala je bil zelo obširen in pester. Obiskovalcem je bilo na voljo kar 209 dogodkov od pestre ponudbe predavanj, delavnic, okroglih miz, predstavitev in raznolikega kulturnega programa. Za vsak dan je bila pripraviljena večja kulturna prireditev, obiskovalci pa so se lahko zabavali ob programu na kar dveh odprtih odrih. Spoznali so marsikaj novega in našli odgovore na številna vprašanja.

Na festivalu smo prvič predstavili Združenje SEVER. Uspelo nam je urediti zanimiv in prijeten informativni kotiček v t.i. parku varnosti, kjer je policija predstavila še dejavnost muzeja policije, sodelovanje v mirovnih misijah in policijsko preventivno dejavnost. Veliko zanimanja so pritegnile predstavitve aktivnosti zveze in policijskih veteranskih društev, kakor tudi razstava „Človeka nikar...” – aktivnosti Policije v boju za samostojno in demokartično Slovenijo.

Celovito informacijo o poteku tridnevnega festivala za tretje življensko obdobje si lahko ogledate na spletni strani www.f3zo.si/