Otvoritev na navo pobeljenih prostorov porodnišnice v Ljubljani

Vodstvo Ginekološke klinike UKC Ljubljana je v ponedeljek, 16. junija, ob 13.30 uri skupaj s predstavniki akcije "Veterani vojne 1991 za bojše počutje novorojenčkov" v porodnišnici Ljubljana odprlo na novo pobeljene prostore Enote intenzivne neonatalne terapije (EINT) KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana v 1. nadstropju porodnišnice, Šlajmerjeva ulica 4, Ljubljana.

Akcijo so v sodelovanju s podjetjem ETIS, d.o.o. izvedli prostovoljci OZVVS Ljubljana in PVD Sever Ljubljana. Prenova v vrednosti 8500 € je donacija OZVVS Ljubljana, PVDS Ljubljana in podjetja hišne tehnike ETIS d.o.o. in je darilo najmlajšim, komaj rojenim ob državnem prazniku Dnevu državnosti. V prostorih so v različnih odtenkih osvežene stene z visoko kakovostno latex barvo, dodan je dekorativni zaščitni premaz, pobarvani so radiatorji in cevi ter narejena stenska poslikava. Veterani so delo opravili pod strokovnim vodstvom slikopleskarskega mojstra Dušana Presetnika.

Zbrane so nagovorili:

- Peter Požun, poslovni direktor Ginekološke klinike
- Dušan Presetnik, predsednik Območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana
- dr. Tomaž Čas, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever
- Toni Vidmar, direktor podjetja Etis d.o.o. in
- doc. dr. Nataša Tul - Mandič, dr.med., predstojnica KO za perinatologijo, ki se je veteranom iskreno zahvalila za uspešno opravljeno delo.

Na prireditvi so sodelovali kvartet policijskega orkestra in praporščaka PVD Sever Ljubljana in OZVVS Ljubljana.