Podpisan protokol o sodelovanju z veterani Vukovarsko-Sremske županije

Večletno dobro sodelovanje med Policijskim veteranskim društvom SEVER za Pomurje in Udrugo dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Vukovarsko-Sremske županije (UDVDR) je dobilo novo poglavje.

Na pobudo UDVDR Vukovarsko-Sremske županije je bil 15. septembra 2012 v Vinkovcih podpisan protokol o prijateljstvu in sodelovanju med UDVDR Vukovarsko Sremske županije in PVD Sever za Pomurje. V imenu PVD Sever za Pomurje je protokol podpisal predsednik društva Ciril Magdič, za domačine pa brigadir Marko Miličević, predsednik UDVDR  Vukovarsko-Sremske županije.

Protokol o sodelovanju z UDVDR Vuklovarsko-Sremske županije so podpisali tudi veterani iz županije Zapadno hercegovačke, Široki Brijeg, Orašje, Kupres,veterani iz »Brodosplit«, veterani Podstrane in veterani iz Posavske županije.

Pri svečanem podpisu protokola o sodelovanju sta bila navzoča tudi Božo Galić, župan Vukovarsko –Sremske županije in dr. Mladen Karlić, župan mesta Vinkovci. Oba sta v svojih nagovorih dala veliko podporo veteranskemu povezovanju, še posebej na mednarodni ravni.

Po svečanem podpisu so delegacije veteranskih društev položile venec in prižgali svečo za vse umrle in pogrešane hrvaške branitelje na Memorialnem groblju v Vukovaru.

V tridnevnem druženju vojnih veteranov je bil izveden tudi delovni sestanek na temo Trenutni status vojnih veteranov, problematika, mednarodno sodelovanje med veterani, kjer so delegacije predstavile svoje izkušnje na tem področju.

V sklopu tridnevnega srečanja so se udeleženci veteranskega srečanja udeležili tudi otvoritve 47. Vinkovačkih jeseni ter spoznali znamenitosti mest Vinkovci, Vukovar in Ilok. Obiskali so Dom branitelja v Ivankovem in si ogledali spominsko sobo. Vse dni so udeleženci veteranskega srečanja  uživali v naravnih lepotah, gastronomiji in slavonskih specialitetah.