Poveljnik sil Slovenske vojske podpisal načrte sodelovanja s civilnimi organizacijami, zvezami in društvi

V petek, 12. marca, je v Vojašnici generala Maistra v Mariboru poveljnik sil SV brigadir Alan Geder v imenu SV podpisal letne načrte sodelovanja s predstavniki civilnih organizacij, zvez in društev, ki delujejo v javnem interesu na obrambnem področju v Republiki Sloveniji.
Za sodelovanje s 16 organizacijami, zvezami in društvi je načrtovanih 147.000 EUR, pri načrtovanju sodelovanja pa so bili upoštevani obojestranski interesi, vzajemnost in recipročnost med SV ter civilnimi organizacijami, zvezami in društvi.

V letu 2010 bo SV sodelovala s Strelskim društvom Modri as, Smučarsko zvezo Slovenije, Slovenskim gorniškim klubom Skala, Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Zvezo policijskih veteranskih društev Sever, Zvezo združenj borcev za vrednote NOB, Zvezo društev generala Maistra, Planinsko zvezo Slovenije, Turistično zvezo Slovenije, Zvezo tabornikov Slovenije, Zvezo radioamaterjev Slovenije, Zvezo za avtošport AŠ-2005, Letalsko zvezo Slovenije, Društvom upokojencev MORS, Zvezo društev MORiS in Zvezo slovenskih častnikov. Tem bodo enote sil SV zagotavljale kadrovsko in materialno podporo pri organizaciji ter izvedbi večjih načrtovanih dogodkov posameznih organizacij, zvez in društev.

V imenu Združenja Sever je sporazum podpisal predsednik združenja Milan Horvat.