Predsednik RS sprejel predsednike članic KoDVOS

Predsednik republike dr. Danilo Türk je v predsedniški palači sprejel predsednike članic Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije - KoDVOS.
Predsedujoči KoDVOS Miha Molan je predsednika republike seznanil z delom koordinacije v letu 2011. Aktivnosti v minulem letu so obeležile 20. obletnico samostojnosti Republike Slovenije in vojne za Slovenijo. Predsednik je opozoril, da se je ob tej priložnosti oblikovala pomembna literatura, sestavljena iz pričevanj in zgodovinskih virov, ki je obdobje osamosvajanja osvetlila veliko bolj podrobno in celovito, kot je bilo doslej. Posebno hvaležnost je izrazil veteranskim organizacijam, ki so prispevale k temu dosežku. Ob koncu pogovora je predsednik prevzel izvod vseh publikacij, ki so jih v tem letu izdale članice KoDVOS.

Udeleženci pogovora so izpostavili tudi aktivnosti za krepitev domoljubja. Predsednik republike je poudaril potrebo, da bi tudi koncept naših obrambnih sil razvijali na način, ki bi čim bolj poudaril njihovo funkcijo pri zaščiti slovenskega ozemlja. Čeprav slednje ni ogroženo, je predsednik vrednoto obrambe označil kot pomembno vrednoto, ki jo moramo gojiti bolj sistematično kot doslej. Zato je izrazil pričakovanje, da bo temu vprašanju namenjena ustrezna pozornost v razpravah o razvoju naših obrambnih sil v celoti.