Programska skupščina Združenja Sever

V soboto 19. marca je bila v konferenčni dvorani Hotela Perla v Novi Gorici programska skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

114 delegatov iz 12 policijskih veteranskih društev je obravnavalo in potrdilo poročilo o delu Združenja Sever finančno poročilo za leto 2010 ter poročilo nadzornega odbora in častnega razsodišča. Sprejeli so program dela Združenja in finančni načrt za 2011. Predsednik Združenja Sever Miha Molan je za najpomembnejši nalogi v tekočem letu izpostavil obeleževanje 20. obletnice osamosvojitve Slovenije in predstavitev aktivnosti takratnih organov za notranje zadeve za obrambo in zaščito suverenosti nove države.

Na skupščini je bila podeljena plaketa Sever, ki jo je prejel polkovnik Miha Butara. Ker se predstavniki Mestne občine Nova Gorica tokratne Skupščine niso uspeli udeležiti, bo plaketa Sever občini vročena ob drugi priložnosti.

Skupščino so s svojo udeležbo počastili predstavniki ZVVS, ZSČ, ZDVIS, društva TIGR in župan občine Miren-Kostanjevica. V kulturnem programu sta nastopila pevski kvintet Kvartin iz Goriških Brd in kvintet trobil policijskega orkestra.