Prvo tekmovanje v policijskem situacijskem taktičnem streljanju

Črnotiče

19.marca je Policijsko veteransko društvo Sever za Primorsko in Notranjsko v sodelovanju z Službo generalnega direktorja policije prvič organiziralo strelsko tekmo po novih Pravilih streljanja v Policijskem situacijskem taktičnem streljanju - PSTS.

Glede na vrsto novosti streljanja je bilo veliko zanimanja med slovenskimi in italijanskimi policisti, člani društev Sever, pripadniki italijanske vojske in sodne policije. Udeleženci so pohvalili organizatorja za dobro organizacijo, predvsem pri zagotavljanju varnosti in postavitvi strelskih prog, ki so bile postavljene tako, da so se dejansko približevale možni situaciji pri upravljanju poklica oz. vsakdanjega dela.

Naslednja tekma bo 23. aprila 2011 po istih pravil streljanja PSTS. Organizator predvideva zahtevnejši in še bolj zanimiv način streljanja.

Še več utrinkov je na spletni strani: http://www.pvdseverkp-po.com/sever/index.php?&page=galerija&id=8&item=25