Redna letna skupščina Združenja Sever

Koper

V soboto 26. marca je bila v Pivnici Emonec v Kopru redna letna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

115 delegatov iz 12 policijskih veteranskih društev je obravnavalo in potrdilo poročilo o delu Združenja Sever in finančno poročilo za leto 2015 ter poročilo nadzornega odbora in častnega razsodišča. Sprejeli so program dela združenja in finančni načrt za 2016. Delegati so tako podprli vse aktivnosti združenja v preteklem letu in izrazili podporo vodstvu Združenja Sever za vodenje aktivnosti v letu 2016. Na skupščini je bil obravnavan in sprejet tudi nov statut Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

Skupščine so se udeležili številni gostje: državni sekretar v MNZ Boštjan Šefic, generalni direktor policije Marjan Fank, direktor Policijske uprave Koper Damir Reberc, brigadir Milan Žumer, poveljnik Log.br. SV, Robert Zadek iz Direktorata za obrambne zadeve MO,  Peter Bolčič, podžupan MO Koper, genmaj. Ladislav Lipič, predsednik ZVVS, Tit Turnšek, predsednik ZZB za vrednote NOB Slovenije, genmaj. Alojz Štainer, predsednik ZSČ, Janez Podržaj, predsednik ZDVIS, Ivan Pivk, častni predsednik ZDVIS, Rudolf Pfajfar, generalni sekretar ZGDM, Gregor Lahajnar, član sveta PSS, številni pa so svojo odsotnost pisno opravičili in izrazili podporo in čestitke našemu delovanju in sodelovanju.

Za prijeten uvod v delo skupščine je poskrbel pihalni kvartet Policijskega orkestra v sestavi Matej Bovhan – trobenta, vodja kvarteta, Aleksander Mercina - trobenta, Marko Pirc – rog in Vasja Namestnik - tuba.

Več fotografij Mihe Crnica si lahko ogledate na spletni povezavi:  https://www.flickr.com/photos/miha_crnic/sets/72157665859007890