Skupaj za samostojno Slovenijo in Ljubljano 1991

Mestni muzej Ljubljana

9. junija 2016 je bila v Mestnem muzeju Ljubljana svečanost v počastitev 25-letnice osamosvojitve in vojne za Slovenijo na območju nekdanjih Ljubljanskih občin. Slovesnost pod naslovom Skupaj za samostojno Slovenijo in Ljubljano 1991, skupaj za Ljubljano in Slovenijo blagostanja in enakosti danes, so skupaj izvedli OZVVS mesta Ljubljana, PVD Sever Ljubljana, OZVVS Ljubljana in Mestna občina Ljubljana. Častno pokroviteljstvo nad obeležitvijo dogodka je prevzel Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

V programu so sodelovali sekstet Orkestra Slovenske Policije in Otroški pevski zbor Osnovne šole Vič. Prireditev sta povezovala Ada Pirš, učiteljica iz OŠ Vič in dramski igralec in vojni veteran Lotos Vincenc Šparovec.

Udeležence slovesnosti so nagovoril , dr. Igor Potočnik, predsednik OZVVS mesta Ljubljane, kot predsedujoči skupnega organizacijskega odbora, predstavnik ZVVS Franc Kunovar, leta 1991 načelnik 51. Območnega štaba TO, Marjan Star, leta 1991 načelnik Inšpektorata milice UNZ Ljubljana mesto in vodja koordinacijske podskupine za Ljubljano in Ljubljansko pokrajino, slavnostni govornik pa je bil Aleš Čerin, podžupan mesta Ljubljane. Ob koncu slovesnosti se je pridružil in prisotne pozdravil župan mesta Ljubljane, Zoran Janković.