Slovesna obeležitev 25-letnice MSNZ in 26-letnice akcije Sever v Murski Soboti

Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje, Pokrajinski odbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo za Pomurje in Mestna občina Murska Sobota so 4. decembra v murskosoboški Grajski dvorani pripravili pokrajinsko slovesnost posvečeno 25-letnici Manevrske strukture narodne zaščite in 26-letnice akcije Sever.

Najprej so ob 17.30 uri slovesno odprli razstavo 25 let MSNZ v pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Slavnostni govornik Ciril Magdič je opisal delovanje MSNZ v Pomurju, generalni sekretar Združenja Sever Anton Pozvek pa je predstavil vsebino razstave. Otvoritev razstave je bila zelo dobro obiskana. Ogled razstave bo možen v času delnika knjižnice možen do 17. decembra.

Ob 19. uri je bila v Grajski dvorani v Murski Soboti izvedena slovesnost ob 25. obletnici MSNZ. Zbrane je najprej nagovoril Zoran Hobaj, podžupan MO Murska Sobota. Slavnostni govornik je bil generalmajor Ladislav Lipič, predsednik ZVVS in eden od soorganizatorjev MSNZ v Pomurju. Ob 26. obletnici akcije Sever je spregovoril Drago Ribaš, predsednik PVD Sever za Pomurje, ki je nato z generalnim sekretarjem Združenja Sever podelil priznanja Združenja Sever za 2015. Priznanje so prejeli zaslužni člani in članice Bernarda Plazar, Marija Rantaša, Daniel Močnik in Janez Venclej.

Po svečanosti je bil za navzoče skromen sprejem v prostorih gradu.

Prireditev je bila dobra izkušnja za skupno organizacijo prireditev z ZVVS v prihodnje.