Spominska razglednica pohoda Cerje - Triglav

Pohodniki Cerje-Triglav so 2. pohod obeležili tudi z izdajo posebne spominske razglednice z motivom Cerja ter spominskih kuvert, opremljenih z dotiskom. V uporabi je bil tudi posebni spominski poštni žig-5291, ki je bil 4. 7. 2016 v uporabi na pošti 5291 Miren.

Izdaja je bila posvečena 25-letnici osamosvojitve in 31-letnici pohodov na Triglav. Spominski žig,razglednico ter 3 oblike kuvert je za pohodnike oziroma Društvo veteranov Sever Severne Primorske izdalo Filatelistično društvo Nova Gorica, ki je poskrbelo, da so bile vse izdaje opremljene z ustreznimi priložnostnimi znamkami (blok izdan ob 25. letnici samostojnosti RS, znamke z motivi planinskih koč, 200. obletnica Ilirskega kraljestva). Del razglednic in pisem je bil frankiran tudi s spominskimi osebnimi znamkami Združenja Sever, ki so bile izdane ob 25. obletnici akcije Sever. Za promocijo DV Sever S. Primorske je bilo natisnjeno večje število kuvert z dotiskom, ki bo v redni uporabi pri društvu Sever in Klubu upokojenih delavcev Maksa Perca Nova Gorica.

8. in 9. 7. 2016 sta bila na začasni pošti na Kredarici in Pokljuki v uporabi poseben poštni žig 4284 Triglav in žig 31. spominskega pohoda, s katerima so pohodniki žigosali razglednice in kuverte in jih poslali vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri izvedbi pohoda.

V sklopu izdaje spominske kuverte in žiga je Vinko TROHA, član filatelističnega društva Nova Gorica, v avli mestne občine Nova Gorica pripravil tudi filatelistično razstavo ob 25. letnici osamosvojitve, ki bo odprta od 4 do 18. 7. 2016.