Srečanje s svojci padlih v vojni 1991

Trebnje

Letošnje tradicionalno srečanje, ki smo ga organizirali veterani vojne za Slovenijo, veterani Združenja Sever in Študentska organizacija Univerze v Mariboru je bilo v soboto, 30. novembra v Trebnjem.

Na teh srečanjih, ki potekajo že drugo desetletje, jim želimo organizatorji samo na naš način povedati, kako jih cenimo in nenazadnje, kako jih imamo radi.

Organizacijo srečanja so prevzeli veterani Trebnjega, z njihovim neumornim predsednikom Mirom Resnikom, zato ni bilo skrbi, da ne bi uspelo. In res je bilo vse dobro organizirano in prijetno, slabo je bilo le, ko smo se morali posloviti.

Po začetnih pozdravih podžupanje občine Trebnje gospe Nade Pepelnak in organizatorjev je srečanje popestril ženski pevski zbor, v narodnih nošah in ob spremljavi harmonike je zaplesala znana skupina iz Domžal, vmes smo slišali tudi dve recitaciji, napisani prav za to srečanje in potem skupaj nadaljevali srečanje, povsem drugačno od tistih protokolarnih ob državnih praznikih. Razdeljena so bila priložnostna darila in čeprav se nas je zbralo več kot smo pričakovali, je bilo vsega prehitro konec.