Žalne slovesnosti na Ljubljanskih Žalah

Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije (KoDVOS) je organizirala skupno polaganje vencev k spominskim obeležjem padlim vseh vojn na Ljubljanskih Žalah.
Žalne slovesnosti so potekale v petek, 28. oktobra in sicer:

- ob 10.15 uri spominska slovesnost v Spominskem parku padlih borcev in talcev. Zbrane je nagovoril župan Zoran Janković, vence pa so položile delegaciji MDDSZ in MO Ljubljana, delegacija KoDVOS, ki sta jo vodila predsednika ZZBV NOB in ZDVIS, delegacija MO ZZBV NOB Ljubljana in še nekatere druge delegacije. Sodelovali so Častna enota SV, Policijski orkester, Partizanski pevski zbor, operni pevec in recitatorja.

- ob 10.45 uri polaganje vencev pri spomeniku talcem v Gramozni jami. Vence so položile delegacije MO Ljubljana, MDDSZ in delegacija KoDVOS pod vodstvom predsednikov MO ZZBV NOB Ljubljana in TIGR. Sodelovali so Častna enota SV in kvartet trobil Policijskega orkestra.

- ob 11.05 uri spominska slovesnost pri Spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91. Vence so položili v imenu MO/SV obrambna ministrica dr. Ljubica Jelušič, v imenu MNZ/Policije generalni direktor policije Janko Goršek, za MDDSZ namestnik generalne sekretarke Uroš Prikl, v imenu  KoDVOS predsedniki ZVVS, ZS in ZKDMORiS, ter delegacija MO Ljubljana pod vodstvom župana. Sodelovali so Častna enota SV, Policijski orkester, Partizanski pevski zbor in recitatorja. Svojce padlih in ostale udeležence je nagovorila ministrica dr. Ljubica Jelušič.

- ob 11.40 uri polaganje vencev pri Kostnici padlih Slovencev v 1. svetovni vojni in Judenburških žrtev. Vence so položile delegacije MDDSZ, MO Ljubljana, delegacija KoDVOS, pod vodstvom predsednikov ZSČ, MORiS in ZGDM, delegacija MO ZZB NOV Ljubljana in nekatere delegacije tujih veleposlaništev v Sloveniji.

- ob 12.00 uri je bila v stari cerkvi na Žalah maša, ki sta jo vodila vojaški in policijski vikar, udeležili pa so se je svojci padlih v vojni za Slovenijo 91.