5. državno prvenstvo ZPVD Sever v šahu

Trzin

V soboto 17. junija 2017 je v prostorih Osnovne šole Trzin potekalo 5. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v šahu in odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzinu '91.

Za državno prvenstvo ZPVD Sever je po nekaj odpovedih udeležbe tekmovalo 13 šahistov iz 5-ih ekip Policijskih veteranskih društev Sever (CE, KR, LJ, SE in ZA), za pokal Trzin 91 je tekmovalo 25 šahistov iz 10-ih ekip (PVDS, OZVVS, ŠD, KUD MNZ in drugi šahisti, ki jim je igranje šaha v veliko veselje in zabavo.

Ob otvoritvi šahovskega prvenstva sta šahiste nagovorila Anton Pozvek, generalni sekretar ZPVD Sever in Janez Portir, predsednik PVD Sever Specialna enota. Generalni sekretar ZPVD Sever je s prvo potezo na prvi igralni plošči simbolično odprl tekmovanje. Za glasbene vložke je poskrbel trobilni kvartet policijskega orkestra.

Tekmovanje je potekalo po pravilih FIDE za hitropotezni šah, igralni čas 10 minut posamično, sistem Švicar 11 kol. Večjih zapletov ni bilo, za kar je poskrbela sodnica Ana Srebrenič, šahovska velemojstrica.

Najboljši trije posamezniki 5. DP ZPVD Sever so bili  Dušan Ličina, PVDS Specialna enota,  Franc Kotnik, PVDS Zasavje in Marko Ribičič, PVDS Specialna enota. Ekipno je bila najboljša ekipa PVDS Specialna enota, ki je dobila tudi prehodni pokal, 2. mesto je osvojila ekipa PVDS Celje in 3. mesto ekipa PVDS Ljubljana.

Najboljši trije posamezniki Za pokal Trzin '91 so bili Dušan Zorko, OZVVS Zg. Gorenjska, Danilo Kajnih, Klub Maksa Perca Maribor in Dušan Ličina, PVDS Specialna enota.  Najboljša ekipa za pokal Trzin '91 je bila ekipa PVDS Specialna enota, sledili pa sta ekipi PVDS Celje in Kluba Maksa Perca Maribor.

Diplome in pokale za posamezna tekmovanja sta podelila mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever in Janez Portir, predsednik PVDS Specialna enota. Darko Repenšek se je tudi zahvalil posameznikom, ki so vzorni pripravili in izvedli tekmovanje, ter glavni sodnici

V nadaljevanju so objavljeni uradni rezultati 5. DP ZPVD Sever v šahu in odprtega šahovskega tekmovanja za pokal Trzin '91, ter nekaj foto utrinkov s tekmovanja in podelitve.