Podpis letnega načrta sodelovanja Policije in ZPVD Sever za leto 2017

Generalni direktor policije Marjan Fank in predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas sta včeraj, 14. januarja 2017, podpisala načrt sodelovanja med Policijo in Združenjem Sever za leto 2017.

Letni načrt omogoča uskladitev aktivnosti s policijskimi enotami in ZPVD Sever. Predvsem gre za tiste skupne projekte in aktivnosti, ki so namenjene ohranjanju spomina na osamosvojitvene dejavnosti, kakor tudi za sodelovanje pri promociji policijskih poklicev in oblikovanju pozitivnega javnega mnenja o vlogi in delu policije.

Podpisa sta se poleg generalnega direktorja policije Marjana Fanka in predsednika ZPVD Sever dr. Tomaža Časa udeležila tudi generalni sekretar ZPVD Sever Anton Pozvek in vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Predsednik ZPVD Sever je ob tej priložnosti predstavnike policije seznanil z nekaterimi najpomembnejšimi nalogami, ki si jih je ZPVD Sever zadal za leto 2017 (načrtovana sprememba Zakona o vojnih veteranih, uveljavljanje statusa vojnega veterana - ureditev  dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja itd.).

Generalni direktor policije pa se je predstavnikom ZPVD Sever zahvalil za odlično sodelovanje v letu 2016 ter izrazil željo in obenem pripravljenost, da se sodelovanje z zvezo in društvi Sever še izboljša.