Predsednik vlade pred dnevom suverenosti sprejel predstavnike veteranov

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je pred jutrišnjim državnim praznikom, dnevom suverenosti, sprejel predstavnike Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Združenja policijskih veteranskih društev Sever.

Premier dr. Cerar: »Ob državnem prazniku čestitam vojnim veterankam in veteranom, vsem, ki so ključno pripomogli v procesu vzpostavitve državnosti, ter vsem državljankam in državljanom. Trenutek, ko je slovensko ozemlje zapustil zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade, je pomemben simbol dosežene suverenosti, državni praznik na ta dan pa opomnik, da smo si samostojnost kljub demokratični odločitvi naroda morali priboriti. Državni prazniki, kot je tudi jutrišnji, so priložnost, da počastimo svojo državo in se spomnimo vseh, ki so zanjo dali življenje in se zanjo na različne načine borili. Hkrati nam morajo biti tudi dodatna spodbuda, da delamo naprej za perspektivno, uspešno in varno Slovenijo ter družbo blaginje s priložnostmi za vse.«

Foto: Tamino Pleteninšek