1. državno prvenstvo ZPVD Sever v tenisu

Trbovlje

PVD Sever Zasavje je pod pokroviteljstvom ZPVD Sever v soboto, 4. septembra 2021, v Trbovljah organiziralo 1. državno prvenstvo ZPVD Sever v tenisu.

Prvenstvo je sicer uradno veljajo za poskusno, vendar ga glede na pozitivni odziv udeležencev in odlično organizacijo PVDS Zasavje v sodelovanju Teniškega kluba Trbovlje, lahko upravičeno proglasimo za 1. državno prvenstvo ZPVD Sever v tenisu. Pomerilo se je sedem parov iz štirih društev Sever. V dveh izžrebanih skupinah so se pari v sedmih gemih pomerili vsak z vsakim, v nadaljevanju pa glede na doseženo mesto v skupini preko polfinala vse do finalnega dvoboja (do 9 gemov). V finale sta se prebila para Gregor Kos – Denis Hauptman (PVDS Zasavje) in Nejc Gantar – Zvonko Vindiš (PVDS Ljubljana). Slednja sta tekmeca v sila zanimivem finalnem dvoboju ugnala s prepričljivih 9 : 0. V malem finalu za 3. mesto sta nastopila domačina Ljubo Roglevski – Sebastijan Dacar proti paru Stjepan Kovačevič – Drago Kolar (PVDS Ljubljana) – slednja sta slavila z rezultatom 9 : 5.

Medalje najboljšim posameznikom in pokale društvom iz katerih najboljši trije pari prihajajo, sta podelila predsednik PVDS Zasavje in podpredsednik PVD Sever Alojz Krančišar ter predsednik Komisije za šport pri ZPVD Sever mag. Darko Repenšek, ki se je ob zaključku tekmovanja s priložnostnimi listinami ZPVD Sever še posebej zahvalil PVDS Zasavje, TD Kisovec in sodniku Nandetu Forte za odlično organizacijo in izvedbo prvenstva. V zaključnem govoru je med drugim poudaril smiselnost širitve športnih panog na nivo DP ZPVD Sever, s čemer je dana možnost čim širšemu krogu članstva – policijskim veterankam in veteranom, da se pomerijo o obvladovanju športnih veščin. Predvsem pa se s tem tudi širi možnost družabnega srečevanja članov iz vseh koncev Slovenije, kar je v teh »Covidnih« časih še kako pomembno.