10. državno prvenstvo ZPVD Sever in odprti šahovski turnir Trzin 1991

Trzin

18.junija 2022 je v prostorih osnovne šole Trzin potekalo 10. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v šahu in odprti šahovski turnir Trzin ’91, ki je posvečen spominu na Trzinsko bitko 1991, v kateri so takrat sodelovali tudi pripadniki takratne Postaje milice Domžale in Specialne enote milice.

10. DP ZPVD Sever v šahu in Odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzin '91 je potekalo po pravilih FIDE za hitropotezni šah, igralni čas 10 minut posamično, sistem Švicar 11 kol.

Za regularnost tekmovanja in sojenje je bil odgovoren državni šahovski sodnik Šahovske zveze Slovenije, Vlastimir Djurdjevič.

Obe tekmovanji sta potekali v ekipni in posamični konkurenci.

Scenarij za otvoritveno slovesnost je bil zaupan sekretarju PVDS SE Momčilu Slavniću, udeležence pa je nagovoril in prvenstvo otvoril generalni sekretar ZPVD Sever Anton Pozvek. Ta je tudi poskrbel, da je bil v tekmovalnem prostoru postavljen digitalni pano z razstavami Trzinska bitka 1991, MSNZ in Vojna za samostojno Slovenijo leta 1991.

Tekmovanji sta potekali brez posebnosti, v prijateljskem duhu in fair playu, tako da posredovanje šahovskega sodnika ni bilo potrebno.

Predsedniku Komisije za šport pri ZPVD Sever mag. Darku Repenšku in Trzinskemu županu Petru Ložarju je pripadla čast, da podelita pokale in medalje najboljšim ekipam in posameznikom na 10. državnem prvenstva ZPVD Sever ter pokale in medalje najboljšim ekipam in posameznikom na odprtem šahovskem turnirju Trzin ’91.

foto: Bojan Kopač