15. veteranske športne igre

V soboto 11. junija so v Leskovcu pri Krškem potekale 15. veteranske športne igre. Na igrah je sodelovalo 143 ekip in preko 750 tekmovalcev in tekmovalk, udeležili pa so se jih tudi številni navijači, ki so popestrili športna dogajanja.

Na otvoritveni slovesnosti so udeležence pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje župan občine Krško mag.  Miran Stanko, dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever, Marjan Grabnar, podpredsednik ZVVS, Božo Kosalec, predsednik OZVVS Krško in Rajko Veber, predsednik PVDS Posavje.

Tekmovanja so se udeležile ekipe iz osmih Policijskih veteranskih društev Sever (CE, KR, KK, LJ, MB, MS, NM in SE).

Tekmovanja v šestih športnih panogah (šah, streljanje z zračno puško, pikado, košarka trojke, met bombe in vlečenje vrvi) so potekala tekoče in brez resnejših težav. Komisija za pritožbe letos ni imela.

Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska. Dugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Slovenska Bistrica, tretje mesto pa je osvojila ekipa OZVVS Spodnja Savinjska dolina. Med ekipami Sever so zmagali tekmovalci PVD Sever za celjsko območje, pred PVD Sever Maribor in PVD Sever Ljubljana.

Na zaključni prireditvi so bili najboljšim ekipam in posameznikom v posameznih disciplinah podeljeni pokali in medalje. PVD Sever za celjsko območje je prejela tudi prehodni pokal. Udeležence je nagovoril Ladislav Lipič, predsednik ZVVS.

Udeleženci so bili z izvedbo iger zadovoljni in so izražali čestitke za dobro organizacijo letošnjim organizatorjem OZVVS Krško in PVD Sever Posavje.
V nadaljevanju so objavljeni uradni rezultati 15. športnih iger in nekaj foto utrinkov.