19. veteranske športne igre

19.veteranske športne igre so v soboto 20. junija 2020 gostile Brežice. Potekale so pod okriljem Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever, ki sta organizacijo iger zaupali OZVVS Brežice in PVD Sever Posavje.

Na igrah je sodelovalo 495 tekmovalcev iz 27 OZVVS in 8 društev Sever. 128 ekip se je pomerilo v šestih športnih panogah na prizoriščih v Športni dvorani Brežice, zunanjem igrišču Osnovne šole Brežice in prostorih Gimnazije Brežice. Tekmovanja v šahu, vlečenju vrvi, streljanju, košarki, pikadu in metu bombe so potekala od devete ure zjutraj, ko sta na osrednjem prizorišču udeležence in njihove številne spremljevalce pozdravila podžupan Občine Brežice Jure Pezdirc in predsednik OZVVS Brežice Darko Udovič, uradno pa je igre odprl predsednik ZVVS general major Ladislav Lipič.

Na zaključni prireditvi iger sta udeležence nagovorila župan Občine Brežice Ivan Molan in predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas. Medalje in pokale najboljšim trem ekipam in posameznikom v posameznih športnih panogah so podelili predsednika Komisij za šport pri obeh veteranskih organizacijah Adi Vidmajer in mag. Darko Repenšek, predsednika OZVVS Brežice Darko Udovič in PVD Sever Posavje Roman Kržan, najboljšim trem ekipam v skupni razvrstitvi je pokale podelil župan Ivan Molan, prehodna pokala ZVVS in ZPVD Sever pa sta podelila predsednika obeh zvez, Ladislav Lipič in dr. Tomaž Čas.

Najboljši skupni rezultat v vseh šestih športnih panogah veteranskih športnih iger 2020 so dosegli člani OZVVS Zgornja Gorenjska, pred OZVVS Dolenjska in tretje uvrščeno ekipo OZVVS Spodnja Savinjska dolina. Podrobnejši rezultati so v prilogi.

Igre so potekale v športnem in tovariškem duhu, brez poškodb in zapletov in se zaključile s prijetnim druženjem organizatorjev in številnih veteranskih kolegov iz celotne Slovenije. Pri izvedbi smo si prizadevali upoštevati zdravstvena priporočila zaradi nevarnosti širjenja COVID-19 med udeleženci iger.

Iskrene čestitke in zahvala gredo organizatorjema OZVVS Brežice in PVD Sever Posavje za odlično pripravo tekmovališč in izvedbo iger.