2.državno prvenstvo ZPVD Sever v streljanju z zračno puško

Kisovec

Deset ekip s tridesetimi tekmovalci, med njimi ena tekmovalka (Marija Rantaša - PVDS za Pomurje) iz sedmih društev Sever se je v pomerilo na letošnjem 2. državnem prvenstvu Zveze policijskih veteranskih društev Sever v streljanju z zračno puško, ki ga je tudi letos na strelišču SD Kisovec vzorno organiziral PVD Sever Zasavje.

Pomoč pri izvedbi tekmovanja, ki so jo organizatorju nudili prizadevni člani SD Kisovec, daje vedeti, da društva v lokalnem okolju še znajo in zmorejo složno sodelovati. Organizator je poskrbel tudi za prijetno presenečenje, saj so si udeleženci prvenstva lahko v prostem času ogledali rudarski muzej v Kisovcu.

V otvoritvenem delu DP sta udeležence tekmovanja pozdravila predsednik PVD Sever Zasavje Alojzij Klančišar in predsednik Komisije za šport pri ZPVD Sever mag. Darko Repenšek, ki je tekmovanje tudi uradno otvoril, tekmovalcem pa zaželel mirno roko in dober pogled.

V elektronske tarče se je streljalo v skupinah po 6 tekmovalcev, ki so imeli na voljo 30 minut. 20 strelov je štelo za rezultat.

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa PVD Sever za celjsko območje II v sestavi Jože Pavlič 171 točk, Ivan Kričej 143 točk in Milan Goubar 176 točk, skupaj 490 točk. Drugo mesto je osvojila ekipa PVD Sever za celjsko območje I v postavi Dejan Matek 157 točk, Boris Gorišek 166 točk in Janez Šašek 162 točk, skupaj 485 točk. Tretja je bila mešana ekipa PVD Sever za Pomurje, za katero so streljali Marija Rantaša 142 točk, Mladen Kosi 173 točk in Drago Kološa 160 točk, skupaj 475 točk.

Najboljši rezultat 2. državnega prvenstva (176 točk) ter s tem naslov policijskega veteranskega državnega prvaka v streljanju z zračno puško za leto 2022 je dosegel član PVD Sever za celjsko območje Milan Goubar. Drugi najpreciznejši strelec s 173 nastreljenimi točkami je srebrni Mladen Kosi, PVD Sever za Pomurje, bronasta medalja pa je bila obešena okrog vratu Jožeta Pavliča iz PVD Sever za celjsko območje (171 točk).

Na zaključni slovesnosti z razglasitvijo rezultatov je zbrane nagovoril tudi predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas, ki je med drugim izrazil prepričanje, da se bodo odnosi med policijo in našo organizacijo po imenovanju nove ministrice za notranje zadeve normalizirali in kmalu ponovno utirili v način sodelovanja, ki pritičejo stanovskima organizacijama. Izpostavil je tudi željo in upanje, da se bo takšnih in podobnih tekmovanj, ki jih organiziramo tudi na nivoju ZPVD Sever, v prihodnje udeleževalo čim več članov iz vseh veteranskih društev.

Prve tri najbolje uvrščene ekipe so prejele pokale ZPVD Sever, člani teh ekip medalje, prav tako pa tudi prvi trije najuspešnejši strelci med policijskimi veterani. Pokale in medalje sta najboljšim podelila dr. Čas in mag. Repenšek. Vsi udeleženci tekmovanja so iz rok predsednika društva organizatorja Klančišarja prejeli spominske steklene krožnike z vgraviranimi imeni in priimki, ki jih je pripravil mojster Slavko Gornik, član PVD Sever Zasavje.

Ob koncu se je predsednik komisije za šport Repenšek s posebnimi pisnimi zahvalami ZPVD Sever zahvalil vsem, ki so osebno prispevali k organizaciji in izvedbi državnega prvenstva: Nataši Saviozzi, Alojziju Klančišarju, Slavku Gorniku, Davidu Gregorčiču, sodniku Ladu Kovaču, Antonu Mohorku in društvoma PVD Sever Zasavje in SD Kisovec.

Foto: Bojan Šibila