6. državno prvenstvo ZPVD Sever v šahu in šahovski turnir za pokal TRZIN-91

Trzin

V soboto 16. junija 2018 je v prostorih Osnovne šole Trzin potekalo 6. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v šahu in odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzin 1991.

Za državno prvenstvo ZPVD Sever je tekmovalo 17 šahistov iz 6-ih Policijskih veteranskih društev Sever (KK, CE, LJ, MS, SE in ZA), za pokal Trzin 91 je tekmovalo 35 šahistov iz 7-ih ekip (PVDS, OZVVS, ŠD, KUD MNZ Maksa Perca) in drugi šahisti, ki jim je igranje šaha v veliko veselje in zabavo.

Ob otvoritvi šahovskega prvenstva sta šahiste nagovorila Janez Portir, predsednik PVD Sever Specialna enota in mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever, ki je s prvo potezo na prvi igralni plošči tudi simbolično odprl tekmovanje. Za glasbene vložke je poskrbel kvartet trobil Policijskega orkestra.

Tekmovanje je potekalo po pravilih FIDE za hitropotezni šah, igralni čas 10 minut posamično, sistem Švicar 11 kol. Večjih zapletov ni bilo, za kar je poskrbel sodnik Vlastimir Djurdjević iz Šahovske zveze Slovenije.

Najboljši trije posamezniki 6. DP ZPVD Sever so bili  Andrej Kuhar, PVDS Posavje,  Marko Ribičič, PVDS Specialna enota in Franc Kotnik, PVDS Zasavje. Ekipno je bila najboljša ekipa PVDS Specialna enota, ki je dobila tudi prehodni pokal, 2. mesto je osvojila ekipa PVDS za celjsko območje in 3. mesto ekipa PVDS Ljubljana.

Najboljši trije posamezniki Odprtega šahovskega tekmovanja Za pokal Trzin '91 so bili Dušan Zorko, OZVVS Zg. Gorenjska, Andrej Kuhar, PVDS Posavje in Karl Cojhtner, KUD Maksa Perca Maribor. Najboljša ekipa za pokal Trzin '91 je bila ekipa KUD Maksa Perca Maribor, sledili pa sta ekipi PVDS Specialna enota, Združena Gorenjska klubi.

Diplome in pokale za posamezna tekmovanja sta podelila mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever in Janez Portir, predsednik PVDS Specialna enota. Darko Repenšek se je tudi zahvalil posameznikom, ki so vzorno pripravili in izvedli tekmovanje, ter glavnemu sodniku.

Tekmovalci in obiskovalci so si v času tekmovanja lahko ogledali razstavo o Manevrski strukturi narodne zaščite 1990 in del razstave »Človeka nikar…panoji o trzinski bitki«.

V nadaljevanju so objavljeni uradni rezultati 6. DP ZPVD Sever v šahu in odprtega šahovskega tekmovanja za pokal Trzin '91, ter nekaj foto utrinkov s tekmovanja in podelitve.

Foto: Janez Košir