8. pohod v spomin Toniju Mrlaku

Ljubljana

V soboto 15. junija 2019 smo veterani OZVVS Ljubljana in PVDS Sever Ljubljana ter Mestna občina Ljubljana zvedli 8. pohod v spomin Toniju Mrlaku.

Del pohodnikov se je odpravil na pot v jutranjih urah iz Vrhnike, Mrlakovega rojstnega kraja, drugi del pohodnikov pa od Osnovne šole Vič. Pohodniki so se ob 11:00 srečali pri spominskem obeležju v Rožni dolini, kjer je bila komemorativna slovesnost.

Slovesnosti so se poleg pohodnikov, veteranov in domoljubov udeležili še predsednik ZPVD Sever dr. Tomo Čas, Janez Gregorič predstavnik ZVVS, poslanka državnega zbora Mateja UDOVČ, župan občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko, častni konzul Hašemitske republike Jordanije v Sloveniji Samir Amarin, Dušan Hočevar predsednik OZVVS Velike Lašče, častna straža slovenske vojske in kvartet policijskega orkestra. Pohodnike so nagovorili Dušan Presetnik predsednik OZVVS Ljubljana, Emerik Peterka predsednik PVD Sever Ljubljana, Slavko Skokič predstavnik Veteranov mesta Ljubljana in Janez Gregorič predstavnik ZVVS. Sledilo je polaganje vencev in prižiganje svečk svojcev.

Slovesnost se je nadaljevala v OŠ Vič. Program so oblikovali Peter Teichmeister in kvartet policijskega orkestra v sestavi Matevž Sila - pozavna, vodja kvarteta, Matic Bovhan - trobenta, Gašper Namestnik - trobenta in Simon Tomažič - pozavna.

Foto: Janez Platiše, Stjepan Domjan

20190615 MRLAKOV POHOD IN SLOVESNOST 2019 VIDEO PLATISE

Ljubljana, 15.6.2019 - OZVVS Ljubljana, PVDS Ljubljana in Mestna občina Ljubljana so pri spominskem obeležju pilota Tonija Mrlaka v Rožni dolini v Ljubljani pripravili spominsko slovesnost, ki so se jo poleg ostalih udeležili tudi pohodniki, ki so prišli iz Mrlakovega rojstnega kraja Vrhnike in Ljubljane, ki so pot pričeli pri Osnovni šoli Vič, jo nadaljevali preko Rožnika do spominskega obeležja. V kulturnem sporedu je sodeloval kvartet policijskega orkestra in Peter Teichmeister. Po končani slovesnosti pri spominskem obeležju se je kulturni program nadaljeval na Osnovni šoli Vič, kjer so za pohodnike in druge pripravili pogostitev.