Igrano-dokumentarni film ZBUJENI V SANJE

Danes je dan D, ko smo si lahko ogledali dokumentarni film Zbujeni v sanje. Premiera je bila na TvSlo-1 ob 21.05.

Sedaj je viden tudi na na naši spletni strani.

Vljudno vabljeni k ogledu in povabite še svoje znance in prijatelje, predvsem pa povabite k ogledu svoje otroke in njihove prijatelje. Film je namenjen prav njim, saj prikaže drugačen, neposreden pogled na vojno.

Prav tako vas vabimo, da nam sporočite svoje komentarje po ogledu filma. Le ti nam bodo vodilo k pripravi dolgometražnega filma, ki ga načrtujemo za predvajanje v letu 2022. Upamo, da nam bo uspelo.

Zbujeni v sanje

“Zbujeni v sanje” je 50 minutni film, ki pripoveduje zgodbo slovenske vojne tam kjer se je resnično bojevala. Brez interpretacije zaradi morebitnih političnih in gospodarskih koristi akterjev in brez olepševanje ter želje po mitizaciji. Zgodbe s ključnih bojišč pripovedujejo ljudje s prve bojne linije, z ognjene črte, katerih življenja so bila dejansko ogrožena, ki so bili težko ranjeni ali pa so bili priča smrti svojih soborcev. Film ponuja neposreden pogled v krvavo drobovje vojne in hkrati zaradi odsotnosti vsake želje po uveljavljenju lastnega ega pričevalcev, nosi duh časa, ki pojasni, kar vse razlage in analize, pa naj so si še tako temeljite, ne zmorejo. Film skozi oči slehernika na kratko razjasni tudi dejstva in razmerja, ki so  to vojno delala posebno in usmerjala njen tok mimo ustaljenih črno belih delitev na naše in vaše. Morda pa je največja etična vrednost filma, da so končno dobili besedo tisti, ki so, za povsem subjektiven ideal boljšega življenja v samostojni, svobodni in pravični Sloveniji, izpostavili smrtni nevarnosti svoja življenja.