Okrogla miza KoDVOS z naslovom OBELEŽEVANJE DNEVA UPORA PROTI OKUPATORJU

Skupina za informiranje pri Koordinaciji domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije j(KoDVOS) je 23. aprila 2021 pripravila četrto spletno okroglo mizo.

Okroglo mizo smo poimenovali OBELEŽEVANJE DNEVA UPORA PROTI OKUPATORJU, kjer so uvodne referate predstavili Marijan Križman, dr. Martin Premk in Marjan Šiftar. Za to temo smo se v KoDVOS odločili, ker je v tem trenutku tema aktualna, saj se približuje obeležitev državnega praznika Dneva upora proti okupatorju, kateremu pa aktulna oblast ne namenja ustrezne pozornosti, še več, ta praznik je ponovno izločila iz programa obeleževanj državnih praznokov v Sloveniji. Referenti so spregovorili o rušenju spomenikov NOB in o spravi, zgodovinskih dejstvih OF in NOB ter predstavili Spomenico ZZB NOB Slovenije ob 80. obletnici OF.

KoDVOS - 4. okrogla miza

Spletno srečanje “Kako zagotoviti človeka vredno življenje ter socialno in pravično Slovenijo” z naslovom OBELEŽEVANJE DNEVA UPORA PROTI OKUPATORJU 2021, ki je potekalo v petek, 23. aprila 2021, ob 17. uri na video konferenčni povezavi Zoom.