Podpis Letnega načrta sodelovanja 2019 med Policijo in ZPVD Sever

Tacen

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas sta 18. decembra 2018  podpisala načrt sodelovanja med Policijo in ZPVD Sever za leto 2019.

Letni načrt omogoča uskladitev aktivnosti s policijskimi enotami in zvezo in društvi Sever. Predvsem gre za tiste skupne projekte in aktivnosti, ki so namenjene ohranjanju spomina na osamosvojitvene dejavnosti, kakor tudi za sodelovanje pri promociji policijskih poklicev in oblikovanju pozitivnega javnega mnenja o vlogi in delu policije.

Predsednik ZPVD Sever je ob tej priložnosti predstavnike policije seznanil z nekaterimi najpomembnejšimi nalogami, ki so si jih zveza in društva Sever zadali za leto 2019 (načrtovana sprememba Zakona o vojnih veteranih, obeleževanje 30. obletnice akcije Sever in 25. obletnice Združenja Sever itd.), generalna direktorica policije pa se je predstavnikom zveze in društev Sever zahvalila za odlično sodelovanje v letu 2018 ter izrazila željo in obenem pripravljenost, da se sodelovanje z veteransko organizacijo še izboljša.