Podpis pogodb za sofinanciranje dejavnosti nevladnih organizacij v javnem interesu na področju vojnih veteranov za leto 2019

Ljubljana

Minister za obrambo Karl Erjavec je danes, 13. marca 2019, s predstavniki društev in zvez, ki delujejo v javnem interesu na področju vojnih veteranov in ki so bili uspešni na javnem razpisu, podpisal pogodbe o sofinanciranju njihovega delovanja za leto 2019.

Ob tem je minister Erjavec izpostavil, da imamo zelo bogato vojaško zgodovino, ki jo moramo negovati in tudi zato zagotavljamo sredstva za veteranske organizacije, ki delujejo na področju ozaveščanja in ohranjanja spomina na vojaško zgodovino. Javnost, predvsem mlade, moramo po ministrovih besedah ozaveščati, da države nismo dobili. Za njo smo veliko žrtvovali in s tem uresničili sanje Slovencev, je sklenil minister.

Minister Erjavec je podpisal pogodbe za sofinanciranje dejavnosti nevladnih organizacij v javnem interesu na področju vojnih veteranov za leto 2019 z enajst organizacijami:

1.    Združenje vojnih invalidov in svojcev padlih 1991
2.    Zveza društev in klubov MORiS
3.    Zveza veteranov vojne za Slovenijo
4.    Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije
5.    Društvo MORiS Kočevska Reka
6.    Zveza vojnih invalidov NOV Trst
7.    Zveza policijskih veteranskih društev Sever
8.    Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij organizacije TIGR Primorske
9.    Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve
10.  Zveza koroških partizanov in prijateljev protifašističnega odpora Celovec
11.  Zveza društev General Maister

V proračunu Republike Slovenije za leto 2019 so za sofinanciranje veteranskih organizacij zagotovljena sredstva v višini 1.504.520 evrov.

Ob koncu se je minister Karl Erjavec vsem zbranim zahvalil za prispevek k promociji Slovenske vojske in obrambnega sistema.

Foto: Robert Cotič, MORS