Prednovoletno srečanje s svojci padlih policistov v vojni 1991

Podgorje

Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško je 10. decembra 2019 v Podgorju organiziralo srečanje svojcev padlih policistov: Bojana Štumbergerja, Željka Ernoiča, Marijana Doblška, Roberta Hvalca, Stanislava Straška in Franca Šostra, ki so svoja življenja dali leta 1991 v osamosvojitveni vojni za samostojno Republiko Slovenijo.

Prednovoletno srečanje je bilo povezano z globokim sočutjem do spoštovanih svojcev in naših padlih  herojev, do katerih policijski veterani gojimo globok in trajen spomina, ki ga s posebno spoštljivostjo negujemo in ohranjamo skozi vse leto. Spomin je še posebej čuten in živ na veteranskih slovesnosti društev Sever, ob obletnici smrti ter ob dnevu spomina na mrtve.

Letošnje srečanje je bilo v prijetnem prednovoletnem vzdušju kulturno popestreno. V kulturnem programu so sodelovali učenci Osnovne šole Podgorje in sekstet policijskega orkestra.

Predsednik PVD Sever za Koroško Vinko Mlinšek se je vsem, ki sodelujejo pri ohranjanju spomin na padle heroje osamosvojitve, iskreno zahvalil, posebej pa komandirjem policijskih postaj in direktorju Policijske uprave Celje Niku Kolarju, namestniku generalne direktorice policije Jožetu Senici, predsedniku Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomažu Času, praporščakom domoljubnih in veteranskih organizacij: Pokrajinski Zvezi vojnih veteranov Slovenije, Območnemu Združenju slovenskih častnikov Mislinjske doline in vsem ostalim veteranom koroških občin, ki sodelujejo pri ohranjanju spoštljivega spomina na padle soborce v osamosvojitveni vojni 91.

Foto: Jože Verdinek