Predstavitev knjige Krogla in medalje

Park vojaške zgodovine Pivka

V paviljonu Parka vojaške zgodovine v Pivki je potekala javna predstavitev knjige Krogla in medalje. O knjigi so spregovorili dr. Jurij Perovšek, nedavno upokojeni znanstveni svetnik, raziskovalec Inštituta za novejšo zgodovino in organizator in predsednik Zgodovinskih društev Slovenije, Anton Pozvek, generalni sekretar Zveze policijskih veteranskih društev Sever v imenu založnika knjige, Vojko Otoničar, nekdanji komandir Oddelka milice Pivka, sedaj pa sekretar Policijskega veteranskega društva Sever za Primorsko in Notranjsko, vsebino knjige in razloge za pisanje le-te pa je predstavil avtor knjige Janko Sever.

Predstavitev knjige je vodila Tjaša Škamperle, zbrane pa sta v uvodu nagovorila direktor Parka vojaške zgodovine Pivka Janko Boštjančič in župana občine Pivka Robert Smrdelj. 

Ob zaključku pogovornega omizja je delegacija PVD Sever za Primotrko in Notranjsko, odbor Notranjska položila cvetje k spominskemu obeležju pri vojašnici v Pivki, in se poklonila spominu na tragično preminulega Staneta Požarja.