Slovesnost v spomin padlemu miličniku v osamosvojitveni vojni Stanislavu Strašku

Ljubljana

Ob 30. obletnici smrti Stanislava Straška, miličnika Policijskega oddelka Medvode, ki je 30.6.1991 življenje izgubil v vojni za Slovenijo, smo se skupaj z vodstvom PU Ljubljana in policisti PP Medvode s simboličnim prižigom sveč pri spominski plošči na Filozofski fakulteti na Slovenski cesti v Ljubljani (v neposredni bližini križišča Slovenske in Aškerčeve ceste), spomnili na ta tragični dogodek in se tako poklonili Stanislavu Strašku.

Poleg vodstva PU Ljubljana z direktorjem mag. Boštjanom Glavičem so se slovesnosti udeležili tudi komandirji PP mesta Ljubljana, vodje NOE PU Ljubljana, namestnika generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar in Tomaž Pečjak, predsednik ZPVDS dr. Tomaž Čas, generalni sekretar ZPVDS Anton Pozvek, nečak pokojnega Stanislava Straška Rok Strašek ter ostali člani PVD Sever Ljubljana in Policije.

Prisotne je pozdravil in nagovoril ter se jim zahvalil za udeležbo  podpredsednik PVD Sever Ljubljana Ivan Škulj.

Po slovesnosti pri spominski plošči na Slovenski cesti smo se ob 11. uri premaknili na PP Ljubljana Moste, kjer je bila na pobudo GPU in na predlog PU Ljubljana po pokojnem Stanislavu Strašku poimenovana velika sejna dvorana v »DVORANO STANISLAVA STRAŠKA«. Zbrane so nagovorili direktor PU Ljubljana mag. Boštjan Glavič, ter namestnika GDP mag. Stanislav Vrečar in Tomaž Pečjak.

Spominsko ploščo pred vhodom v dvorano sta slovesno odkrila direktor PU Ljubljana Boštjan Glavič in podpredsednik PVD Sever Ljubljana Ivan Škulj.

Foto: Anton Pozvek in Tomaž Tomaževič, PU LJ.