Spominska slovesnost Toni Mrlak - 2020

OZVVS Ljubljana in PVD Sever Ljubljana sta v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana pri spominskem obeležju nesrečno sestreljenega helikopterja pilota Tonija Mrlaka, v Rožni dolini v Ljubljani, že devetič pripravila spominsko slovesnost.

Letošnja slovesnost je bila drugačna, saj v izogib morebitnega širjenja okužbe z Covid-19 pohoda nismo organizirali. Prisotne sta pozdravila Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana in Ivan Škulj, podpredsednik PVD Sever Ljubljana. Slovesnosti so se udeležili tudi predsednik PO ZVVS Ljubljana-okolica Janez Gregorič, člani prijateljskih veteranskih združenj, seveda pa je na slovesnosti prisostvovala tudi celotna družina Mrlak.

Na spominski slovesnosti so položile vence in prižgale sveče vse tri veteranske organizacije. V čustvenem kulturnem sporedu je nagovore z glasbo povezoval trobilni kvartet policijskega orkestra, program pa je pripravil in vodil Peter Teichmeister iz OZVVS Ljubljana.