Spominska slovesnost Toni Mrlak - 2021

Ljubljana

V soboto 19. junija 2021 so veterani OZVVS Ljubljana in PVDS Sever Ljubljana ter Mestna občina Ljubljana zvedli 10. pohod v spomin Toniju Mrlaku.

Del pohodnikov se je odpravil na pot v jutranjih urah iz Vrhnike, Mrlakovega rojstnega kraja, drugi del pohodnikov pa od Osnovne šole Vič. Pohodniki so se ob 11. uri srečali pri spominskem obeležju nesrečno sestreljenega helikopterja pilota Tonija Mrlaka, v Rožni dolini v Ljubljani, kjer je bila komemorativna slovesnost.

Prisotne sta nagovorila Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana in Emerik Peterka, predsednik PVD Sever Ljubljana. Slovesnosti so se udeležili tudi člani prijateljskih veteranskih združenj, prisostvovala pa je tudi družina Mrlak.

Na spominski slovesnosti so bili položeni venci obeh veteranskih organizacij in MO Ljubljana. Na slovesnosti je sodeloval trobilni kvartet policijskega orkestra, program pa je pripravil in vodil Peter Teichmeister iz OZVVS Ljubljana.