Srečanje s svojci padlih v vojni za Slovenijo 91´

Nazarje

Letošnje tradicionalno srečanje s svojci padlih v vojni za samostojno Slovenijo 91´iz vrst Teritorialne obrambe, milice in civilnih žrtev je bila v soboto 24. novembra 2018 v Nazarju.

Pri organizaciji smo ponovno združili sile člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever ter Študentska organizacija Univerze v Mariboru, izvedbo pa sta prevzeli OZVVS Zgornjesavinjsko - Zadrečke doline in PVD Sever za celjsko območje.

Zbor udeležencev je bil ob 11. uri v Graščini Vrbovec v Nazarju. Sledil je ogled Muzeja gozdarstva in lesarstva v Graščini in obisk Kmečke tržnice, temu pa druženje in kosilo v gostišču Bohač.

Udeležence so nagovorili Matej Pečovnik, župan občine Nazarje, Ladislav Lipič, predsednik ZVVS in Jože Mencin, podpredsednik ZPVD Sever. Po začetnih pozdravih organizatorjev so bila razdeljena priložnostna darila, ki ji je prispevala Študentska organizacija Maribor in kosilo. Prijetnemu vzdušju so prispevale članice otroške glasbene skupine Sestrice Vodovnik.

Na teh srečanjih, ki potekajo že drugo desetletje, želimo organizatorji samo na naš način povedati svojcem, kako jih cenimo in da na njih tudi v prihodnje ne bomo pozabili.