Srečanje svojcev padlih policistov v vojni za Slovenijo

Podgorje pri Slovenj Gradcu

Policijsko veteransko društvo SEVER za Koroško je v sodelovanju z Zvezo policijskih veteranskih društev SEVER pripravilo prednovoletno srečanje svojcev padlih policistov v vojni za Slovenijo; Bojana Štumbergerja, Željka Ernoiča, Marjana Dobelška, Roberta Hvalca, Stanislava Straška in Franca Šostra.

Srečanje je bilo 11. decembra 2018 v Gostišču Kovač v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Predsednik PVD Sever za Koroško Vinko Mlinšek se je vsem, ki sodelujejo pri ohranjanju spomina na padle »heroje osamosvojitve« iskreno zahvalil, posebej pa Andreju Času, županu MO Slovenj Gradec, Jožetu Senici, namestniku generalne direktorice policije, Niku Kolarju, direktorju Policijske uprave Celje , dr. Tomažu Času, predsedniku ZPVD Sever, komandirjem policijskih postaj, praporščakom domoljubnih in veteranskih organizacij, Zvezi veteranov vojne za Slovenije, predsedniku Območnega združenja slovenskih častnikov Mislinjske doline ter Dravograda, idr.

V kulturnem programu so sodelovali člani Policijskega orkestra, skupina mladih harmonikarjev in vokalistka s spremljavo.

Svojcem so se zahvalili za njihov prispevek in jim izročilo simbolna novoletna darila.

Foto: Brane Gradišnik in Jože Verdinek