Veterani vojne za Slovenijo so dobrodelno prebarvali prostore Porodnišnice Ljubljana

Porodnišnica Ljubljana

Člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana so v počastitev 28. obletnice samostojnosti Republike Slovenije z prostovoljnim delom prebelili in osvežili vhod v Porodnišnico, del hodnika, prostor informatorja, garderobe in zaledne prostore bolniškega osebja.

Opravljeno delo pa je tudi darilo za Dan žena medicinskemu osebju, ki odgovorno in predano skrbi za novorojence, matere in očete v času njihovega bivanja v Kliničnem oddelku za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana.
Prostovoljci so poleg barvanja prostore opremili tudi s poslikavami, ki jih je izdelal Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana, ki je po poklicu slikopleskarski mojster in že peto leto vodi ter organizira to enkratno dobrodelno akcijo, ki je letos vredna 11 tisoč evrov. Z donacijami barve in drugih materialnih sredstev ter financ so sodelovali še Dipex, d.o.o., Amal, d.o.o. Obrtna zadruga Železopromet, Dast, d.o.o. in dobrodelna kampanja Slojenčki.
V torek 5.3.2019 bo v avli Porodnišnice uradna otvoritev prostovoljno opravljenih del. V programu bodo sodelovali tudi glasbeniki Policijskega orkestra. Otvoritev je za javnost odprta. Zato pridite in si oglejte kako lepo je sedaj.

Foto in video: Janez Platiše

interju z Dušanom Presetnikom, predsednikom OZVVS Ljubljana