• Predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij so se poklonili spominu na padle v vojnah za Slovenijo

  Predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij so se poklonili spominu na padle v vojnah za Slovenijo

  Ljubljanske Žale

  Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever so pripravile komemorativne slovesnosti ob Dnevu spomina na mrtve na Ljubljanskih Žalah.

  Anton Pozvek, 30.10.2018 Preberi več

 • Osrednja slovesnost ob državnem prazniku dnevu suverenosti

  Osrednja slovesnost ob državnem prazniku dnevu suverenosti

  Celje

  Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever sta v sodelovanju z OZVVS Celje, PVD Sever za celjsko območje in Hišo kulture Celje pripravili osrednjo slovesnost ob državnem prazniku dnevu suverenosti in 27. obletnici dokončnega umika JLA iz Slovenije. Slovesnost je bila 25. oktobra 2018, ob 17. uri, v dvorani A Celjskega sejmišča.

  Anton Pozvek, 25.10.2018 Preberi več

 • Čestitka ob dnevu suverenosti

  Spoštovane vojne veteranke in veterani vojne za Slovenijo ! 

  V mesecu oktobru 1991, natančneje 25.oktobra 1991 je ob 23.45 uri slovensko ozemlje zapustil zadnji vojak jugoslovanske armade, takrat že nam tuje vojaške sile. Slovenija je ostala sama s svojimi obrambnimi in varnostnimi silami, s Teritorialno obrambo in Milico.

  Anton Pozvek, 24.10.2018 Preberi več

 • Predstavitev zbornika posveta NASTANEK IN RAZVOJ SLOVENSKE TO – DEL NACIONALNE VOJAŠKE TRADICIJE

  Predstavitev zbornika posveta NASTANEK IN RAZVOJ SLOVENSKE TO – DEL NACIONALNE VOJAŠKE TRADICIJE

  Inštitut za novejšo zgodovino

  Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza slovenskih častnikov in Zveza policijskih veteranskih društev Sever so na Inštitutu za novejšo zgodovino predstavile zbornik posveta, ki je pod naslovom NASTANEK IN RAZVOJ SLOVENSKE TERITORIALNE OBRAMBE – DEL NACIONALNE VOJAŠKE TRADICIJE potekal 16. novembra 2017 v Državnem svetu Republike Slovenije. 

  Anton Pozvek, 04.10.2018 Preberi več

 • Vseslovensko zborovanje za mir 2018

  Vseslovensko zborovanje za mir 2018

  Cerje

  V soboto 22.9.2018 je bila ob pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju vsakoletna osrednja slovesnost ob  svetovnem dnevu miru, ki jo je pripravila Občina Miren-Kostanjevica  v sodelovanju z domoljubnimi in veteranskimi organizacijami združenimi v KoDVOS - Koordinacijo domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije.

  Anton Pozvek, 22.09.2018 Preberi več

 • Pohod za mir v Ljubljani 2018

  Pohod za mir v Ljubljani 2018

  Letos mineva 37 let odkar je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila 21. september za svetovni dan miru. S tem je skupščina OZN povabila narode in ljudi, naj na ta dan spoštujejo prekinitev sovražnosti. Skupščina je prav tako pozvala države članice, organe ZN ter regionalne in nevladne organizacije, naj praznujejo ta dan in sodelujejo z ZN pri vzpostavljanju svetovnega premirja.

  Anton Pozvek, 21.09.2018 Preberi več