5. državno prvenstvo Združenja Sever in državo prvenstvo Policije v veleslalomu

SC Vogel

V četrtek 16. februarja 2017 je PVD Sever Gorenjska v sodelovanju s Policijsko akademijo in Združenjem Sever izvedel 5. državno prvenstvo Združenja Sever in državno prvenstvo Policije v veleslalomu 2017.

Pri izvedbi so izdatno pomoč nudili pripadniki Policijske uprave Kranj, Policijske postaje Bled, Specialne enote policije in delavci Žičnice Vogel.

Tekme, ki je potekala v lepem vremenu in na dobro pripravljeni progi, se je udeležilo 80 tekmovalcev iz 11 policijskih veteranskih društev Sever in 250 tekmovalcev iz 16 ekip Policije. Na tekmi je bilo zelo malo odstopov in diskvalifikacij, odsotnost poškodb pa kaže tudi na dobro pripravljenost tekmovalcev. 

Zaključna slovesnost s podelitvijo medalj in pokalov je bila ob 16. uri na odprti terasi restavracije Viharnik. Zbrane sta nagovorila dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever in Simon Velički, namestnik generalnega direktorja Policije.

Medalje in pokale najboljšim posameznikom in ekipam v kategoriji Sever sta podelila dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever  in mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri Združenju Sever.

V kategoriji MNZ/Policija sta medalje in pokale najboljšim posameznikom in ekipam podelila Simon Velički, namestnik generalnega direktorja Policije in mag. Branko Japelj, direktor Uprave kriminalistične policije. Za uslužbence policije je bilo državno prvenstvo v veleslalomu hkrati izbirno tekmovanje za nastop na Evropskem policijskem prvenstvu v marcu 2017, na katerem bodo imeli možnost nastopiti trije tekmovalci in ena tekmovalka.

Prijetno vzdušje so soustvarjali odličen povezovalec in pihalni kvartet Policijskega orkestra.