8. državno prvenstvo ZPVD Sever v šahu in odprto šahovsko tekmovanje TRZIN ´91

V soboto 13. junija 2020 sta v Osnovni šoli Trzin potekala 8. državno prvenstvo Zveze policijskih društev Sever in šahovski turnir Trzin ’91.

Tekmovalce je pozdravil predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas. Med drugim je v nagovoru poudaril pomen športa med veterani, ni pa se mogel izogniti aktualnim problemom, s katerimi se srečujejo danes vojni veterani, niti aktivnostim, ki jih vodi združenje za njihovo reševanje.

Sledil je nagovor člana PVDS SE Bojana Kopača, ki je šahistom opisal aktivnosti in vlogo Specialne enote pred 30. leti, ki so v nizu dogodkov pripeljali tudi do oboroženega spopada v Trzinu 1991. V ohranjanje spomina na spopad društvo organizira vsakoletni šahovski turnir za pokal Trzin ’91.

Za kulturno popestritev je poskrbel kvintet Orkestra slovenske policije, vse skupaj pa je spretno povezoval sekretar društva Momčilo Slavnić. In prav njemu gre zahvala, da so se šahisti poklonili spominu na vsakoletnega udeleženca DP ZPVD Sever in turnirja Trzin ’91 Franca Kotnika iz PVDS Zasavje, ki je preminil letos.

Prva poteza na šahovnici št. 1 je pripadla dr. Tomažu Času, s tem pa sta se začela tudi oba turnirja, ki sta kljub organizacijskim težavam zaradi ukrepov COVID-19 potekala brez posebnosti in v prijetnem vzdušju.

Turnirjev se je udeležilo 39 šahistov iz več društev Sever in drugih društev, za regularnost tekmovanja pa je skrbel sodnik Vlastimir Djurdjevič.

Najboljše ekipe 8. DP ZPVD Sever:

 1. mesto PVDS Specialna enota
 2. mesto PVDS Zasavje
 3. mesto PVDS Ljubljana

Najboljši posamezniki 8. DP ZPVD Sever:

 1. mesto Dušan Ličina – PVDS Specialna enota
 2. mesto Gojko Musič – PVDS Specialna enota
 3. mesto Marko Ribičič – PVDS Specialna enota

Najboljše ekipe v tekmi POKAL TRZIN ’91:

 1. mesto KUD MNZ Maksa Perca Maribor
 2. mesto OZVVS Zgornja Gorenjska
 3. mesto PVDS Specialna enota

Najboljši posamezniki v tekmi POKAL TRZIN ’91:

 1. mesto Dušan Zorko – OZVVS Zgornja Gorenjska
 2. mesto Karl Cojhter – KUD MNZ Maksa Perca Maribor
 3. mesto Dušan Ličina – PVDS Specialna enota

Pokale in diplome sta najboljšim podelila predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever mag. Darko Repenšek in Bojan Kopač iz PVDS Specialna enota..

Iskrene čestitke prejemnikom pokalov in medalj, vsem skupaj pa zahvala za udeležbo in prijetno druženje.