22. VETERANSKE ŠPORTNE IGRE

10. junija 2023 so ob in v športni dvorani ŠPIC Dravograd potekale 22. veteranske športne igre, ki sta jih Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever organizirali v soorganizaciji z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Dravograd in Policijskim veteranskim društvom Sever za Koroško.

Letošnjih iger so se udeležili tekmovalci iz 42 društev, ki so  prijavili 176 ekip v šestih različnih športih, skupaj preko 673 tekmovalcev.
Svečano otvoritev je popestril nastop pihalne godbe Šentjanž. V imenu gostitelja je zbrane pozdravil predsednik OZVVS Dravograd Srečko Krajnc ter podžupan občine Dravograd Robert Plimon. Svečana otvoritev iger je letos pripadla predsedniku ZVVS Ladislavu Lipiču.
Igre so potekale v šestih disciplinah in sicer: met bombe v cilj, vlečenje vrvi, šah, pikado, streljanje z zračno puško in nekoliko spremenjena panoga v košarki. Namesto turnirja trojk smo letos izvedli tekmovanje v metu na koš iz 10 različnih pozicij okoli rakete. Odločitev za spremembo se je izkazala za dobro, saj je tekmovanje fizično manj naporno, predvsem pa smo se izognili možnosti poškodbo zaradi fizičnega kontakta med igralci.
Zmagovalci po posameznih disciplinah so:
Vlečenje vrvi: 1. OZVVS Zg. Gorenjska; 2. OZVVS Ruše; 3. OZVVS Dolenjska
Pikado: 1. OZVVS Ruše; 2. PVD Sever Ljubljana; 3. OZVVS Zg. Gorenjska
Šah: 1. PVD Sever Specialna enota; 2 OZVVS Zg. Gorenjska; 3. OZVVS Krško
Košarka: 1. OZVVS Celje; 2. OZVVS Zg. Gorenjska; 3. OZVVS Ribnica
Streljanje ZP: 1. OZVVS Kamnik-Komenda; 2. PVD Sever za celjsko območje ; 3. OZVVS Dolenjska
Met bombe: 1. OZVVS Brežice; 2. OZVVS Celje; OZVVS Litija-Šmartno
Ekipno v kategoriji ZVVS: 1. OZVVS Zg. Gorenjska; 2. OZVVS Ruše; 3. OZVVS Celje
Ekipno v kategoriji SEVER: 1. PVD Sever za celjsko območje, 2. PVD Sever Ljubljana in 3. PVD Sever Maribor.

Zaključek iger je bil namenjen podelitvi pokalov in medalj, ki so jih prejele najboljše ekipe po posameznih disciplinah. Prehodna pokala sta prejela OZVVS Zg. Gorenjska in PVD Sever za celjsko območje. Zaključni nagovor je pripadel dr. Tomažu Čas, predsedniku ZPVD Sever.

Foto: Brane Gradišnik

22 ŠPORTNE VETERANSKE IGRE V DRAVOGRADU 10 JUNIJ 2023