2.državno prvenstvo ZPVD Sever v tenisu-dvojice

Komenda

PVD Sever Ljubljana je pod pokroviteljstvom ZPVD Sever v soboto, 10. septembra 2022, v Komendi izvedel 2. državno prvenstvo ZPVD Sever v tenisu-dvojice.

Pomerilo se je devet parov iz štirih društev Sever. V treh izžrebanih skupinah so se pari v sedmih gemih pomerili vsak z vsakim, v nadaljevanju pa glede na doseženo mesto v skupini preko polfinala vse do finalnega dvoboja. V finale sta se prebila društveno mešana dvojica PINCOLIČ Zlatko (PVDS Ljubljana II.) - DACAR Sebastjan ( PVDS Zasavje) in par VINDIŠ Zvonko - GANTAR Nejc (PVDS Ljubljana I.), ki sta tekmeca ugnala v sicer sila zanimivem finalnem dvoboju. V malem finalu za 3. mesto sta se pomerila par ROGLEVSKI Ljubo – ISIĆ Nermin (PVDS Zasavje II.) proti paru KOVAČEVIČ Stjepan – STARC Marjan (PVDS Ljubljana III.). Slavila sta slednja.

Medalje najboljšim posameznikom, pokale društvom iz katerih najboljši trije pari prihajajo in prehodni pokal ZPVD Sever sta podelila predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas in predsednik Komisije za šport pri ZPVD Sever mag. Darko Repenšek, s spominskimi nagradami pa je najboljše tenisače v vrstah policijskih vojnih veteranov obdaril predsednik PVD Sever Ljubljana Emerik Peterka.

Udeležence prvenstva je pozdravil tudi podžupan občine Komenda Igor Štebe, ki je izrazil zadovoljstvo, da je prvenstvo organizirano na športnih terenih njihove občine in udeležencem zaželel obilo športnega užitka in prijetnega druženja.

Foto: Darko Repenšek, Martin Šalehar