5. državno prvenstvo ZPVD Sever v taroku

Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje in Komisija za šport pri Zvezi policijskih veteranskih društev Sever sta v soboto, 4. novembra 2023, v Planinskem domu Gore nad Dolom pri Hrastniku, organizirala 5. državno prvenstvo ZPVD Sever v igranju taroka.

Prvenstvo je bilo posvečeno obeležitvi spominskega dne Združenja Sever, ki ga praznujemo v spomin na 1. december 1989, ko smo delavci organov za notranje zadeve z odločno akcijo SEVER uspešno preprečili t.i. miting resnice v Ljubljani, katerega namen je bil rušenje takratne slovenske oblasti in prekinitev demokratičnih procesov, ki so bili v polnem teku. Na to in še nekatere aktualne vsebine je opozoril tudi predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas ob otvoritvi prvenstva. Udeležence prvenstva sta nagovorila tudi predsednik PVD Sever Zasavje Alojzij Klančišar in načelnik PP Hrastnik Marjan Turnšek. Za prijeten uvod je poskrbela citrarka Urška Šmid.

Na prvenstvu je sodelovalo 10 ekip (30 tekmovalcev, med njimi dve tekmovalki, Mira Gostenčnik, PVDS Maribor in Mojca Vučko, PVDS Specialna enota), iz sedmih društev Sever. Za regularnost tekmovanja je skrbel registrirani sodnik Tarok zveze Slovenije Bojan Žolnir. Igrali so se trije krogi po 18 iger, oziroma 90 minut.

Ekipni državni prvaki ZPVD Sever v igranju taroka za leto 2023 so postali člani PVDS za celjsko območje-2  (Brane Maskalan, Jože Pavlič in Peter Solar). Druga je bila ekipa PVDS Zasavje (Mihael Kolar, Mitja Rugelj in Franc Vidovič), tretje mesto pa je osvojila ekipa PVDS Ljubljana-2 (Tomaž Čas, Jože Majer in Vasja Plemelj).

Med posamezniki je postal policijski veteranski državni prvak v igranju taroka Matija Rugelj (PVDS za Zasavje), srebren Vasja Plemelj (PVDS Ljubljana-2), bronasta medalja pa je šla v roke Stanislava Brgleza iz PVDS za celjsko območje-1. Čudovit prehodni pokal ZPVD Sever je za eno leto v hrambo prejela zmagovalna ekipa PVDS za celjsko območje.

Prve tri najbolje uvrščene ekipe so prejele pokale, člani teh ekip pa medalje. Medalje so bile podeljene tudi najboljšim trem posameznikom. Priznanja najboljšim ekipam in posameznikom ter praktične nagrade so podelili dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever, Alojzij Klančišar, predsednik PVDS Zasavje in mag. Darko Repenšek, predsednik Komisije za šport pri ZPVD Sever.

Predsednik komisije za šport Repenšek se je na koncu celodnevnega druženja za pomoč pri organizaciji in izvedbi tega DP še posebej zahvalil najbolj delavnim članom organizacijskega odbora Alojziju Klančišarju, Bojanu Skočirju, Nataši Saviozzi, Francu Vidoviču in Nerminu Isiču, sodniku Bojanu Žolnirju, upravniku Planinskega doma Gore Dušanu Kovaču pa za izjemno gostoljubnost in pozornost.

Foto: Bojan Sibila