8. DP ZPVD Sever in DP Policije v veleslalomu 2020

Trije kralji na Pohorju

V petek 28. februarja 2020 so člani Policijskega veteranskega društva Sever Maribor v sodelovanju z Zvezo policijskih veteranskih društev Sever, Enoto vrhunskih športnikov GPU in Policijsko upravo Maribor izvedli 8. državno prvenstvo ZPVD Sever in državno prvenstvo Policije v veleslalomu. Pri izvedbi obeh tekem na smučišču RTC Trije kralji na Pohorju so se še posebej izkazali zaposleni v hotelu Jakec in RTC, ki so pripravili odlične smučarske proge in spremljevalni program, ter člani smučarskega  skakalnega kluba Šmartno na Pohorju z brezhibno izvedbo tekme.

Na dobro pripravljeni progi in prelepem vremenu je v startalo 66 (od 82 prijavljenih) tekmovalcev iz 9 društev Sever ter 117 delavcev policije iz 13 policijskih enot. Na tekmi je bilo zelo malo odstopov in diskvalifikacij, odsotnost poškodb pa kaže tudi na dobro pripravljenost tekmovalcev.

Zaključna slovesnost s podelitvijo medalj je bila ob 15. uri v restavraciji hotela Jakec. Zbrane so nagovorili dr. Ivan Žagar, župan občine Slovenska Bistrica, dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever, Beno Topolnik, vodja OKC PU Maribor in Božo Juhart Jakec, lastnik hotelskega in smučarskega kompleksa na Treh kraljih. Medalje in pokale najboljšim ekipam in posameznikom/cam v kategoriji Sever sta podelila dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever in mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever, v kategoriji Policija pa Beno Tovornik, vodja OKC PU Maribor in Tomas Globočnik, vodja enote vrhunskih športnikov Policije. Zaključno slovesnost je obogatil nastop kvarteta saksofonov policijskega orkestra, za prijetno vzdušje pa je gostitelj priskrbel še glasbeni duet

Foto: Zoran Mušič in Anton Pozvek