9. DP ZPVD Sever v veleslalomu 2022

RTC Kope

V soboto 5. februarja 2022 so člani Policijskega veteranskega društva Sever za Koroško v sodelovanju z Zvezo policijskih veteranskih društev izvedli 9. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v veleslalomu.

Pri izvedbi tekme na smučišču Pungart na Kopah so se še posebej izkazali zaposleni v Grmovškovem domu in RTC, ki so pripravili odlične smučarske proge in spremljevalni program, ter člani Smučarskega in Snowboard kluba Nitro Kope z brezhibno izvedbo tekme.

Na dobro pripravljeni progi in prelepem vremenu je v startalo 68 (od 87 prijavljenih) tekmovalcev iz 8 društev Sever. Na tekmi je bilo zelo malo odstopov in diskvalifikacij, odsotnost poškodb pa kaže tudi na dobro pripravljenost tekmovalcev.

Zaključna slovesnost s podelitvijo medalj je bila ob 14. uri v restavraciji Holcer v Grmovškovem domu. Zbrane so nagovorili dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever, Boštjan Paradiž, direktor VABO d.o.o. in Vinko Mlinšek, predsednik PVD Sever za Koroško. Medalje in pokale najboljšim ekipam in posameznikom/cam so podelili dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever, mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever, in Vinko Mlinšek PVDS za Koroško. Slovesnost je povezoval Željko Kljajić.

Foto: Jože Bračko in Dušan Gimpelj