V Izoli so izvedli 21. veteranske športne igre

11. junija 2022 sta Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever v sodelovanju z območnim združenjem veteranov Slovenska Istra in Policijskim veteranskim društvom Sever za Primorsko in Notranjsko izvedla 21. veteranske športne igre.

Za igre je bilo prijavljenih 156 ekip iz 42 društev z več kot 640 tekmovalci, od tega 123 tekmovalcev iz 9 društev Sever.

Zbrane so ob otvoritvi nagovorili predsednik OZVVS Slovenska Istra Valter Viler, Izolski župan Danilo Markočič , igre pa je uradno otvoril predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas.

Tekmovanja so potekala v šestih disciplinah in sicer: košarka-trojke, met bombe v cilj, vlečenje vrvi, pikado, streljanje z zračno puško in šah.

Skupni zmagovalci so bili tekmovalci OZVVS Dolenjska, ki so prejeli tudi prehodni pokal ZVVS za leto 2022. Drugo mesto so osvojili tekmovalci OZVVS Zg. Gorenjska  in tretje mesto tekmovalci OZVVS Spodnja Savinjska dolina. Prehodni pokal ZPVD Sever za leto 2022 so osvojili člani PVD Sever za celjsko območje.

Najboljšim ekipam v posameznih panogah in v skupni razvrstitvi so pokale in medalje podelili Valter Viler, predsednik OZVVS Slovenska Istra, Fabio Steffe, PVDS za Primorsko in Notranjsko, Božo Kosalec, predsednik komisije za šport pri ZVVS, mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVDS, Janez Kunstelj, vodja tekmovanja v pikadu, Rajko Todorovski, vodja tekmovanja v vlečenju vri, Ladislav Lipič, predsednik ZVVS in dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVDS. Marljivi delavci Osnovne šole Vojke Šmuc, Dvojezične osnovne šole Dante Alighieri, Šahovskega društva Izola, Strelskega kluba Izola, Košarkarskega kluba Izola, člani obeh veteranskih društev z obale in drugi zunanji izvajalci so poskrbeli za odlično izvedbo VŠI in prijetno druženje udeležencev.