Zveza policijskih veteranskih društev Sever je dobila novo vodstvo

programsko-volilna skupščina 2018

V soboto 10. marca je bila v hotelu Kompas v Kranjski Gori programsko volilna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

116 delegatov iz 12 društev Sever je obravnavalo in potrdilo poročilo o delu ZPVD Sever in finančno poročilo za leto 2017 ter sprejelo program dela ZPVD Sever in finančni načrt za leto 2018.

Izvedene so bile tudi redne volitve novega vodstva ZPVD Sever. Predsednik ZPVD Sever bo še naslednja štiri leta dr. Tomaž Čas iz PVDS Ljubljana, podpredsedniki bodo Jože Mencin - PVDS Gorenjska, Angel Vidmar - DVS S. Primorske in Alojzij Klančišar – PVDS Zasavje, predsednik nadzornega odbora dr. Peter Pungartnik – PVDS za Koroško - PVDS Maribor, člani nadzornega odbora Drago Velički – PVDS za Koroško,  Alojz Vrbnjak – PVDS Zasavje, Ivan Bratuž - DVS S. Primorske, Mira Danko – PVDS Posavje in Radislav Gašparič – PVDS za celjsko območje, predsednik častnega razsodišča je postal Marjan Starc – PVDS Ljubljana, člani častnega razsodišča pa Ljudmila Kovačič – PVDS za Pomurje, mag. Dušan Ferenčak – PVDS za Koroško, Miran Bokalič – PVDS Zasavje in Jože Kos – PVDS Dolenjska in Bela krajina.

Stari-novi predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas je povzel svoje in delo upravnega odbora v zadnjih štirih letih. Naloge in cilje, ki si jih je zastavil ob nastopu mandata, je uresničil skoraj v celoti, opravil pa je še bistveno več od načrtovanega. V nadaljevanju je  zagotovil dosledno nadaljevanje uspešne prakse. Storil bo vse, da bo realiziral naloge in dosegel cilje, ki jih je napovedal v svojem pogledu na opravljanje funkcije v naslednjem mandatnem obdobju.

Skupščine so se udeležili številni gostje: Boštjan Šefic, državni sekretar v Ministrstvu za notranje zadeve, Tomaž Pečjak, vodja službe generalnega direktorja policije, mag. Boštjan Glavič, direktor Policijske uprave Kranj, Damjan Lepoša, komandir Policijske postaje Kranjska Gora, podpolkovnik Tomislav Komac, predstavnik Generalštaba Slovenske vojske,Marjan Grabnar, podpredsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Janez Podržaj, predsednik Zveze društev vojnih invalidov Slovenije, genmaj dr. Aloj Šteiner, predsednik Zveze slovenskih častnikov, Mihael Burilov, podpredsednik IPA Sekcija Slovenija, Fedja Pobegajlo, generalni direktor Hit Alpinea d.d. in Bogdan Janša, podžupan občine Kranjska Gora.

Kulturni program pred skupščino je prispeval trobilni kvartet Policijskega orkestra in skupina Triglavski pravljičarji.

 

Foto: Franc Brane Gradišnik in Vid Šibelja