Člani Združenja Sever so se pomerili na 5. državnem prvenstvu v kegljanju

Kegljišče Slovenj Gradec

V soboto 22. aprila 2017 je na kegljišču KK Slovenj Gradec potekalo 5. državno prvenstvo ZPVD Sever v kegljanju.

Tekmovanja so se udeležile ekipe iz sedmih društev Sever. Skupaj je tekmovalo 28 tekmovalcev. Tekmovanje je otvoril mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever, udeležence pa so nagovorili še podžupan mestne občine Slovenj Gradec  Jani Potočnik, Vinko Mlinšek, predsednik PVD Sever za Koroško in glavni sodnik tekmovanja Ivan Korošec. Program je povezoval Anton Pozvek, generalni sekretar Združenja Sever, popestrili pa so ga člani Moškega pevskega zbora Šmartno.

Doseženi so bili naslednji rezultati:

Ekipna uvrstitev:

1. PVD Sever Zasavje, 1057 kegljev
  2. PVD Sever Maribor, 1036 kegljev
  3. PVD Sever Ljubljana, 1002 kegljev
  4. PVD Sever za Koroško, 976 kegljev
  5. DV Sever Severna Primorska, 905 kegljev
  6. PVD Sever za Pomurje, 878 kegljev in
  7. PVD Sever za celjsko območje, 756 kegljev

Posamična uvrstitev:

1. Rabotek Ivan, PVD Sever Maribor, 297 kegljev
  2. Tertinek Marija, PVD Sever za Koroško, 276 kegljev
  3. Poglajen Slavko, PVD Sever Zasavje , 273 kegljev

Zaključna slovesnost je potekala v prostorih hotela Vabo v Slovenj Gradcu. Najboljše ekipe so prejele pokale in medalje, ekipa PVD Sever Zasavje pa tudi prehodni pokal. Najboljši posamezniki so prejeli kolajne. Pokale in medalje sta podelila  mag. Darko Repenšek in Vinko Mlinšek.

Organizator PVD Sever za Koroško je za vse udeležence zagotovil priložnostna darila s spominki, ki predstavljajo Koroško pokrajino, Darko Repenšek pa je zaslužnim članom organizacijskega odbora, Kegljaškemu klubu in občini Slovenj Gradec podelil zahvale ZPVD Sever.

Foto: Jože Verdinek