16. veteranske športne igre

Hoče

V soboto 10. junija 2017 so v Hočah pri Mariboru potekale 16. veteranske športne igre.

Na igrah je sodelovalo 139 ekip z preko 640 tekmovalci in tekmovalkami ter številni navijači, ki so s svojim bučnim navijanjem popestrili športna dogajanja.

Na otvoritveni slovesnosti so udeležence pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje župan občine Hoče-Slivnica dr. Marko Soršak, Ladislav Lipič, predsednik ZVVS, Venčeslav Ogrinc, podpredsednik ZVVS, Tone Korošec, predsednik OZVVS Maribor in Adi Vidmajer, predsednik komisije za šport pri ZVVS..

Tekmovanja so se udeležile ekipe iz petih Policijskih veteranskih društev Sever (CE, LJ, MB, MS in NM).

Tekmovanja v šestih športnih panogah (šah, streljanje z zračno puško, pikado, košarka trojke, met bombe in vlečenje vrvi) so potekala tekoče in brez resnejših težav. Za popestritev so se udeleženci iger lahko preizkusili v ruskem kegljanju.

Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska. Dugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Ruše, tretje mesto pa je osvojila ekipa OZVVS Kočevje. Med ekipami Sever so zmagali tekmovalci PVD Sever za celjsko območje, pred PVD Sever Ljubljana in PVDS Maribor.

Na zaključni prireditvi so bili najboljšim ekipam in posameznikom v posameznih disciplinah podeljeni pokali in medalje. PVD Sever za celjsko območje je prejel tudi prehodni pokal. Udeležence je ob zaključku nagovoril dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever.

 

V nadaljevanju so objavljeni uradni rezultati 16. Veteranskih športnih iger in nekaj foto utrinkov.